LÄNTINEN ASUNTOKORTTELI


– RAKENNAMME LAHTEEN UUTTA KAUPUNGINOSAA –

 

Tulossa!
LÄNTINEN ASUNTOKORTTELI

Askonalue on keskeinen osa Lahden kaupungin ja naapurikuntien laajaa radanvarren kehityshanketta. Lahden kaupunki ja alueen kiinteistönomistajat järjestivät vuonna 2012 arkkitehti- ja ideakilpailun, jolla haettiin uutta kokonaisideaa suunnitellulle uudelle radanvarren kaupunginosalle. Maankäytön suunnittelu Askonalueella perustuu tässä kilpailussa luotuihin lähtökohtiin.

Askonalueesta kaavaillaan uutta noin 5 000 asukkaan aamusta iltaan sykkivää kaupunginosaa, joka yhdistää luontevalla tavalla asumisen, työn ja vapaa-ajan. Aluesuunnittelun tavoitteena on tiivis, viihtyisä ja sopivassa määrin vihreä kaupunkirakenne.

Kaavoitus tulee tapahtumaan useassa vaiheessa. Ensimmäistä kaava-aluetta koskeva kaavamuutos sai lainvoiman elokuussa 2017. Askonalueen kokonaisvolyymi nousee aina 400.000 kem2:iin, josta asumista on noin puolet. Koko Askonalueen investointipotentiaali on yhteensä noin 600–700 miljoonaa euroa. Asuntorakennusoikeus tullaan myymään hankkeittain asuntototeuttajille, muita hankkeita voidaan toteuttaa myös Renorin omistukseen. Autopaikat siirtyvät vaiheittain pysäköintilaitoksiin rakentamisen etenemisen myötä.

KAAVA
Kaava saanut lainvoiman elokuussa 2017

RAKENNUSOIKEUS
Tavoitteena on kaavoittaa kortteliin yhteensä 24.800 kem2 asuntorakennusoikeutta.

PYSÄKÖINTI
Autopaikat pihakannen alla/viereisessä pysäköintilaitoksessa (vuorottaispysäköinti)

ASUMISMUODOT
Mahdollisimman monipuolisesti asumisen eri muotoja: omistus-, vuokra-, opiskelija-, seniori-, palvelu-, hoiva- jne. asumista
Kivijalkoihin täydentäviä lähipalveluja: kahvila, pizzeria, kioski, kukkakauppa, parturi/kampaamo, jne.

 

Lisätietoja:

YHTEYSTIEDOT 2_banneri_marko liimatainen 2016 kopio

ASKONALUEEN ALUEKEHITYS
liiketila- ja asuntorakentaminen

MARKO LIIMATAINEN
toimitusjohtaja
puhelin 020 7220 882
marko.liimatainen@renor.fi
AlteFrauundAltHerr