Asuminen


MEILLÄ ON SUUNNITELMA.

SINÄ OLET OSA SITÄ.

 

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain vihreää. Niistä syntyy kaupunginosa, joka on jo nyt satojen yritysten koti, mutta pian myös koti tuhansille asukkaille. Haluatko sinä olla yksi heistä?

asuminen2

Askonalue tarjoaa lähitulevaisuudessa kodin niin palveluita arvostaville senioreille,
hyviä kulku- ja liikenneyhteyksiä arvostaville työikäisille kuin asumisen
helppoutta ja urbaania ympäristöä arvostaville lapsiperheille.

 


 

ASKONALUEEN ENSIMMÄISEN ASUINKERROSTALON
AIKATAULU VAHVISTETTU

 

Askonalueen ensimmäinen asuinrakennus nousee Askonalueen läntiseen asuinkortteliin, Askonkadun ja Mannerheiminkadun kulmaan. Sijainti on tuleville asukkaille houkutteleva: Askonalueella on tuhansia työpaikkoja 5 minuutin päässä, Lahden keskustaan kävelee 10 minuutissa. Vieressä on Matkakeskus juna- ja linja-autoyhteyksineen. Lisäksi, Salpausselän upeat ulkoilumaastot alkavat lähes kotiovelta.

Ennakkomarkkinointiin tulevaan, 8-kerroksiseen taloon valmistuu 37 kotia, yksiöistä kolmioihin: yksiöt ovat 26,5 neliömetriä, kaksiot 40 neliömetriä ja kolmiot 62 neliömetriä. Kohteen yksi ihana tila on talon yhteinen saunaosasto 9. kerroksessa, josta on näkymät ylitse eteläisen Lahden. Kohteen rakentavan Valve Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Jaakkola kertoo, että suunnitelmat ovat juuri nyt työpiirustusvaiheessa. Arkkitehdeillä on puolestaan käynnissä sisäpuolen pintamateriaalien määrittely.

”Kerrostalon rakentaminen aloitetaan maaliskuussa 2019. Rakentaminen kestää noin 14 kuukautta, ja asukkaat muuttavat uusiin koteihinsa suunnitelmien mukaan toukokuussa 2020”, Jaakkola sanoo.

Kohdetta on nyt hyvä seurata, sillä sen ennakkomarkkinointi alkaa tammikuussa 2019. ”Jo nyt voi toki asuntoa tiedustella. Ennakkovaraajallahan on mahdollisuus saada juuri haluamansa asunto”, Jaakkola huomauttaa.

Jaakkola kuvailee Askonalueelle nousevaa kohdetta moderniksi ja Askonalueen rakennusperimästä yksityiskohtia poimineeksi. ”Odotamme, että tähän muuttaa työssäkäyviä sinkkutalouksia ja pieniä perheitä tai jo seniori-ikään ehtineitä. Nyt suunnitellut kodit ovat varsin houkuttelevia useille eri ryhmille”, hän sanoo.

Houkuttelevuutta lisää kohteen sijainti lähellä kaikkia palveluja. ”Erityistä kuitenkin on, että näistä kaupunkikodeista voit lähteä
Salpausselän ulkoilureiteille lähes suoraan kotiovelta”, Jaakkola jatkaa lopuksi.

Touko Capital rakennuttaa kohteen ja vastaa asuntojen myynnistä. Asuntoja voi tiedustella Touko Capital Oy:stä Eine Valveelta, puh. 050 353 8651 tai eine.valve@valverak.fi.

 

Lisätietoja

Renor Oy, toimitusjohtaja Marko Liimatainen, p. 050 537 9108

Rakennustoimisto Valve Oy, toimitusjohtaja Ilkka Jaakkola, p. 040 840 2488

 

JULKAISTU 10.12.2018 KLO 15:00

 


 

URBAANIA KAUPUNKIASUMISTA KESKELLÄ LAHTEA

Askonalue on uudenlainen ja ainutlaatuinen yrittämisen ja asumisen kiehtova kokonaisuu keskellä Lahtea.

Askonalueesta kaavaillaan uutta noin 5000 asukkaan aamusta iltaan elävä kaupunginosaa, jonka hyvä sijainti, kodikkuus, monipuoliset palvelut ja vapaa-ajanmahdollisuudet yhdistyvät viihtyisään ja urbaaniin kaupunkiasumiseen. Historialliseen teollisuusmiljööseen rakentuu monipuolinen ja vireä asumisen, tapahtumien, työn ja toiminnan yhdistävä kaupunginosa. Alue sijaitsee tunnin ajo- ja junamatkan pässä Helsingistä aivan Lahden Matkakeskuksen vieressä, parin minuutin ajomatkan päässä Lahti-Helsinki-moottoritiestä ja kävelymatkan päässä niin kaupungin keskustasta, satamasta, kuin hulppeista ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksista.

HISTORIALLINEN TEOLLISUUSMILJÖÖ

Aluesuunnittelun lähtökohtana on tiivis, viihtyisä ja sopivassa määrin vihreä kaupunginosa,

jossa alueen punatiilinen historia yhdistyy luontevasti nykyaikaiseen asumiseen.

Yli 30 hehtaarin suuruisen alueen sydänlangan muodostavat Askon ja Upon entiset tuotantolaitokset, Askotalo ja Upotalo. Vuosina 1927–1984 rakennetut, kaupunkikuvallisesti arvokkaat tehdasrakennukset ovat edustava esimerkki Suomen myöhäisemmistä teollisista kulttuuriympäristöistä. Alueella on myös keskeinen merkitys osana Lahden kaupungin kulttuuri- ja rakennushistoriaa. Puuseppä Aukusti Avoniuksen vuonna 1918 perustaman Lahden Puuseppätehtaan, myöhemmin Asko Oyj:n, myötävaikutuksella Lahdesta kasvoi Suomen puusepän- ja huonekaluteollisuuden keskus. Vuosien saatossa tuotanto laajeni myös kodinkoneisiin – toimintansa aikana yhtiö oli seudun suurimpia työnantajia työllistäen parhaimmillaan lähemmäs 5 000 ihmistä. Renor on kehittänyt Askonaluetta aktiivisesti osana Lahden kaupungin käynnistämää radanvarren kehittämissuunnitelmaa vuodesta 2012.

 

KAUPUNGIN SYDÄN

Radanvarsi on Lahden nopeimmin kasvava alue lähitulevaisuudessa.

Askonalue on keskeinen osa Lahden kaupungin ja naapurikuntien laajaa radanvarren kehityshanketta. Askonalueelle nouseva uusi asuinalue on pian koti tuhansille asukkaille. Alueelle syntyy myös jatkuvasti  uusia työpaikkoja ja palveluita. Alueen kaavoitus on saanut lainvoiman elokuussa 2017. Ensimmäisen asuntorakentamisvaiheen uskotaan alkavan jo keväällä 2019.