ASKONALUEESTA EKOLOGISEMPI POHJAVESIVARANNOLLA

15. 06. 2016
Renor Oy selvittää uusiutuvien energiamuotojen hyödyntämismahdollisuuksia Lahden Askonalueella käynnistämällä pohjaveteen ulottuvat koekaivoporaukset.

 

Keskiviikkona 15.6.2016 aloitettavilla koekaivon porauksilla selvitetään pohjavesivarannon laajamittaisia hyödyntämismahdollisuuksia alueen kiinteistöjen lämmityksessä ja jäähdytyksessä. Hanke on osa TEKESin tukemaa tutkimusprojektia.

 

Porausten tavoitteena on edistää ympäristöystävällisten ja energiatehokkaiden ratkaisujen käyttöönottoa Askonalueelle rakentuvassa uudessa kaupunginosassa. Koeporauksilla analysoidaan alueen maaperässä kalliopinnan päällä virtaavan pohjavesivarannon määrää ja vesien takaisin imeyttämistä. Lue lisää Askonalueesta: www.askonalue.fi

 

Lisätietoja: Marko Liimatainen, kehitysjohtaja, Renor Oy, p. 020 7220 882

 

Renor Oy on suomalainen kasvollinen kiinteistökehitys- ja kiinteistösijoitusyhtiö. Lahden Askonalue on Renorin suurin kohde, pinta-alaltaan noin 30 hehtaaria. Lahden lisäksi Renor omistaa ja kehittää historiallisia kiinteistöjä ja alueita pääkaupunkiseudulla, Porissa, Porvoossa, Forssassa, Hämeenlinnassa ja Tampereella. www.renor.fi.